FOTO! Lumina Sfântă a ajuns la Botoșani

lumina3Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, sâmbătă seară, pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava și  a fost distribuită preoților din tot județul Suceava, dar și din Cernăuți, Iași, Neamț, Botoșani și Vaslui. Aceasta urmează a fi impartita tuturor preotilor din judetul Botosani.

Lumina Sfanta a ajuns in Romania adusă cu un avion special de o delegatie a Patriarhiei.

like facebookPatriarhul Ierusalimului, imbracat in stihar, a intrat in Sfantul Mormant la ora 14.26, a ingenuncheat in fata dalei de marmura care acopera mormantul si s-a rugat sa coboare Lumina. Lumina Sfanta s-a aprins la ora 14.29, iar la ora 14.35 Patriarhul Ierusalimului o impartea credinciosilor adunati in biserica Sfantului Mormant din Ierusalim.

Patriarhia a inchiriat un avion special cu care Lumina Sfanta de la Ierusalim a fost adusa sambata seara la Bucuresti, apoi din Capitala au plecat alte avioane de mici dimensiuni care au dus Lumina pentru credinciosii ortodocsi din Transilvania, Banat, Moldova si Bucovina.

Sursa: SuceavaNews

3 thoughts on “FOTO! Lumina Sfântă a ajuns la Botoșani

  1. Foarte frumos din partea lui Dumnezeu ca aprinde lumina la mult mai devreme de miezul noptii ca sa ajunga si la noi. Daca s-ar aprinde la miezul noptii acolo la Ierusalim noi am sta cu buzele umflate asteptand degeaba.

  2. Mai Cucu mai..aici e vorba în caz că nu te duce capu de fus orar.ei sunt înaintea noastră.Nu ramai tu fără lumină sfântă niciodată..poți sta linistit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *