Cel mai longeviv primar din Botoșani. Un botoşănean a rezistat în funcţie 26 de ani şi a fost ales de mulţime după evenimentele din 1989

Viorel Atomei, primarul de Hudesti, in timp ce felicita un veteran de razboi
Viorel Atomei, primarul de Hudesti, in timp ce felicita un veteran de razboi

Pentru Viorel Atomei, edilul comunei Hudeşti din nordul judeţului Botoşani, meseria de primar este o a doua natură. De altfel de 26 de ani, nu a făcut nimic altceva decât să fie primar. Are peste 6 mandate şi se mai pregăteşte, pentru încă unul. Practic vrea să iasă la pensie primar şi se gândeşte să mai profeseze şi poate şi după aceea.

Ales de mulţime la Revoluţie

Pe Viorel Atomei, din Hudeşti, lumea nu-l ştie în altă ipostază, decât cea de primar. Nimeni nu pare să mai ştie, ce meserie are de fapt şi când a fost ales pentru prima dată. Atomei, edilul din Hudeşti, care are 26 de ani de când stă în fotoliul de primar al comunei, îşi aminteşte însă bine momentul.

like facebookEra un profesor de ţară înainte de 1989. Era cunoscut însă ca un om îndrăzneţ şi care nu pactiza cu regimul comunist, din contră. În decembrie 1989, au ieşit şi sătenii din Hudeşti în centrul satului. Au fugit toţi reprezentanţii regimului comunist, iar oamenii l-au ales pe dascălul Viorel Atomei. Acesta spune că a fost luat direct de la şcoală şi pus primar. ”A fost iureşul acela după Revoluţie,oamenii m-au vrut. Eu nu făcusem politică înainte şi erau vruţi oamenii noi. Eu nici nu am vrut să fiu primar. Dar dacă m-au pus oamenii?”, spune Viorel Atomei.

”Două luni n-am spus acasă”

Primarul din Hudeşti, spune că în acele momente, ca tânăr profesor s-a panicat şi că nici nu a îndrăznit să spună acasă ce responsabilităţi şi-a luat. ”Familia nu a ştiut două luni de zile că eu am fost ales primar. Eram puţin speriat, dar m-au susţinut oamenii din sat şi a ieşit bine”,spune edilul. După acel moment, scrutinurile electorale au devenit o formalitate pentru Atomei.

La fiecare patru ani câştiga invariabil. Aşa a reuşit să strângă 26 de ani de activitate de edil. Între timp şi-a găsit şi un partid politic. Mai precis este membru PSD. Înainte trebuia să fie apolitic, acuma trebuie să aibă susţinere politică, spune câteodată râzând primarul din Hudeşti. De altfel oamenii îl aleg întotodeauna şi par mulţumiţi de singurul primar democrat din istoria comunei.

Printre cei mai longevivi primari ai ţării

Datorită carierei sale îndelungate ca şi primar, Atomei se află în topul celor mai longevivi 40 de primari din ţară. ”Sunt cel mai longeviv primar din judeţul Botoşani şi dintre cei 40 din ţară, pentru care nu demult la Bucureşti am primit diploma de primar de 6 stele.”, spune Atomei.

Sursa: Adevărul

2 thoughts on “Cel mai longeviv primar din Botoșani. Un botoşănean a rezistat în funcţie 26 de ani şi a fost ales de mulţime după evenimentele din 1989

  1. A uitat sa spuna ca a fost un simplu jucator de fotbal si un pirit profesor de sport, a si uitam sa va spuna ca a lipsit un mandat, asa ca nu le are pe toate mandatele.

  2. Gibec, are imporatnta ce zici tu oare ? Sau are importanta ca omul asta chiar a facut ceva in Hudesti ? Tot respectul pt domnul Atomei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *