Primarul Portariuc: Să facem ca oraşul să prospere, să redevină un important centru economic. Vezi discursul de Sf.Gheorghe!

gheorghe sorescu si ovidiu portariucPrimarul municipiului Botoşani a declarat, sâmbătă, după slujba de la Biserica „Sf.Gheorghe”, că din obligaţia morală de a respecta Postul Paştelui, Zilele orașului Botoșani se vor rezuma doar la acest moment festiv, însă evenimentul va continua la începutul lunii mai, cu o suită de manifestări, în care tonusul optimist şi voia bună, vor aduna cât mai mulţi dintre locuitorii oraşului.

like facebookAstăzi îl sărbătorim pe unul dintre cei mai importanţi martiri ai creştinismului, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă ucis, din porunca împăratului roman Diocleţian pentru refuzul de a renunţa la credinţa în Iisus Hristos. Dar Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a rămas în iconografia şi în credinţa ortodoxă şi ca un luptător în sprijinul celor neajutoraţi şi aflaţi în primejdie, el fiind eroul principal al unei cunoscute legende creştine, care-l prezintă ca salvator al unei cetăţi din ţinutul Libiei, terorizată de un balaur. Ocrotit de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Botoşanii a străbătut veacurile, refăcându-se şi renăscând, ca Pasărea Phoenix din propria-i cenuşă, după numeroasele distrugeri şi devastări pe care le-a suferit din partea năvălitorilor veniţi din cele patru zări. Mai mult decât atât, oraşul s-a impus ca un important centru economic şi cultural al Moldovei şi al României. Nu poţi vorbi despre România fără să aminteşti numele lui Eminescu şi Iorga, şi desigur, nu poţi scrie şi rosti numele acestor genii ale culturii româneşti, fără a aminti numele Botoşanilor. Mândrindu-ne cu trecutul, trebuie să apreciem şi realizările prezentului, să ne bucurăm că trăim într-un oraş modern, curat, care oferă celor care-l locuiesc toate condiţiile unui trai civilizat. Este obligaţia noastră, a celor de azi, să ducem mai departe visele şi speranţele înaitaşilor, să facem ca oraşul să prospere, să redevină un important centru economic, care să readucă acasă pe cei plecaţi în lume, în speranţa unei vieţi mai bune. Fie ca anii care vor urma să consemneze o continuă înflorire a oraşului, şi permite-ţi-mi, ca în calitatea de primar al Botoşanilor, să urez oraşului şi dumneavoastră celor care-l locuiţi, un călduros „La mulţi ani!”, a fost discursul primarului municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *