Inedit! Amendat de instanță pentru că a refuzat să jure pe Biblie

inculpat audiat in sala de judecataCaz mai puțin obișnuit luni la Judecătoria Dorohoi unde magistrații au fost nevoiți să amendeze un martor care nu a vrut în ruptul capului să atingă Biblia.

Potrivit regulamentului și a normelor existente orice persoană care este chemată în fața instanței de judecată trebuie mai întâi să depună un jurământ prin care consfințește că spune adevărul și că nu ascunde judecătorilor vreun aspect din ceea ce știe, legat de speța judecată.

like facebookLuni însă, T.M, chemat ca martor într-un dosar în care se judeca o cauză de lovire și alte violențe a fugit de Biblie ca ”dracul de tămâie”, și nu a vrut nici să jure și nici să facă banalul gest impus de formalitățile Justiției. În consecință judecătorul de caz a decis să ” amendează martorul T. M. cu suma de 300 lei pentru refuzul de a depune jurământul şi a da declaraţie și a mai dispus aducerea cu mandat la bară a altor doi martori în proces”.

Bărbatul amendat în vârstă de peste 60 de ani a asistat la o altercație în urma căreia un cioban a fost snopit în bătaie. Surse judiciare nu exclud faptul că martorul amendat de instanță să fi recurs la acest gest pe motiv că  ar avea o altă confesiune religioasă.

Sursa: Opinia de Dorohoi

3 thoughts on “Inedit! Amendat de instanță pentru că a refuzat să jure pe Biblie

  1. Este un abuz de putere tâmpit, o încălcare a drepturilor civice. Acum judecătorul trebuie dat afara din magistratura ca nu cunoaste Constituția. De altfel orice declaratie in fata unui organ al justitiei, implica o răspundere penala, indiferent daca juri sau nu pe Biblie si ascunderea adevărului se pedepseste. Dar de unde sa știe un încuiat de nu se asa ceva.!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *