Materiale de construcții cu termen depășit, depistate într-un control făcut de Protecția Consumatorului

materiale constructiiUn control efectuat de comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului la agenţii economici care comercializează materiale de construcţii în județul Botoșani s-a finalizat cu amenzi consistente. Controlul a vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea materialelor de construcţii, produselor destinate construcţiilor şi obiectelor sanitare.

Au fost verificaţi 45 de operatori economici, iar la 20 dintre aceştia s-au depistat abateri de la legislaţia privind protecţia consumatorului. S-au aplicat 12 avertismente și opt amenzi contravenţionale în valoare totală de 30.000 lei. De asemenea, în timpul controlului s-au oprit definitiv de la comercializare materiale de construcții cu termen depășit, în valoare de 2700 lei, respectiv vopsele, chituri și coloranți, adezivi. Acestea au fost distruse pe loc.

like facebookPotrivit lui Neculai Rață, comisar în cadrul CJPC Botoșani, amenzile au mai fost date și pentru neindicarea în mod vizibil a preţurilor şi comercializarea produselor fără instrucţiuni de montaj şi utilizare, lipsă instrucțiuni la materialele sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *