Sentinţă finală în dosarul în care fostul administrator al Apetrans a fost trimis în judecată pentru înşelăciune. Ce au decis judecătorii!

sediu apetrans BotosaniFostul administrator al societăţii Apetrans, Petru Apetrei, care a fost acuzat de înşelăciune, într-un dosar privind decontarea unor tichete de călătorie pentru veterani de război, a fost achitat, miercuri, în baza unei sentinţe definitive emise de Curtea de Apel Suceava.

În ianuarie 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au dispus trimiterea în judecată a lui Petru Apetrei, pe motiv că acesta ar fi decontat, în perioada ianuarie 2004- ianuarie 2005, un număr de 29.530 de tichete gratuite acordate veteranilor de război. Procurorii au stabilit că prejudiciul în acest dosar ar fi de 1,26 milioane de lei.

like facebookDosarul a fost deschis în 2005, însă fostul administrator al Apetrans a primit de două ori neînceperea urmăririi penale. În 2014, prim-procurorul Mihaela Mihai a dispus infirmarea soluţiilor precedente, astfel încât dosarul a ajuns pe masa judecătorilor.â

În primă instanţă, Judecătoria Botoşani a dispus, pe 3 iulie 2015, încetarea procesului penal faţă de Petru Apetrei, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Ministerul Transporturilor a contestat această soluţie, însă contestaţia a fost respinsă definitiv miercuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *