O asistentă medicală a luat credite în numele colegelor sale. Ce a păţit tânăra!

asistenta amenintataO asistentă medicală din Botoşani care a apelat la metode „speciale” pentru a face rost de bani a fost condamnată, miercuri, de Curtea de Apel Suceava la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune. Este vorba despre Anca Ghiguţă, de 36 de ani, care, în perioada decembrie 2012- aprilie 2013, a încheiat 18 contracte pe numele colegelor sale cu mai multe companii de telefonie mobilă, în baza cărora a obţinut mai multe telefoane mobile- Orange, Vodafone şi Cosmote- pe care le-a amanetat. De asemenea, asistenta de la Spitalul TBC şi-a făcut rate la magazine de specialitate (magazinele Pro Casa ale Nordic Romar SRL) şi a contractat un împrumut bancar de la un CAR ( Casa de Ajutor Reciproc Sanitar Independent I.F.N. Botoşani), în valoare de 36.267 de lei.

like facebookToate acestea le-a făcut după ce a intrat în sistemul informatic al unităţii medicale şi a scos documentele de identitate ale colegelor. A făcut rost de pe alte documente oficiale de modelul de ştampilă şi a falsificat semnăturile directorului spitalului şi ale contabilei şefe pentru a redacta adeverinţele necesare pentru încheierea contractelor.

Decizia de miercuri este definitivă.

Potrivit sentinţei, instanţa „dispune ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 3 luni închisoare, sporită la 1 (unu) an şi 6 (şase) luni închisoare. Constată că inculpata a achitat integral prejudiciul cauzat părţii civile Vodafone România S.A., iar celelalte persoane vătămate nu s-au constituit părţi civile„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *