Ce se întâmplă cu drumului strategic de 107 kilometri care va străbate județul Botoșani

drum iasi prajeniRealizarea drumului strategic de 40 milioane euro devine realitate. Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că pe 15 martie a fost lansată sesiunea de depunere a proiectelor de finanțare prin POR 2014-2020, iar una din axe vizează ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Achiței, a declarat că cererile de finanțare se depun începând cu 16 mai, acțiune care se va încheia pe 16 noiembrie.

like facebookAm adunat grupul de lucru care se va ocupa de realizarea tuturor documentațiilor, pentru că va fi extrem de complexă această cerere de finanțare, pornind de la Serviciul urbanism, Direcția de Programe, Direcția de achiziții și investiții, Serviciul juridic. S-a introdus prin lege acel audit de siguranță rutieră. Acolo trebuie încheiat un contract separat cu ARR și urmează să luăm legătura cu ARR, Oficiul de cadastru”, a menționat Achiței.

Vicepreședintele CJ susține că patru tronsoane de drum sunt prinse în acest proiect strategic și că din cei 107 km, 100 sunt în județul Botoșani și 7 în județul Iași.

Traseul este deja aprobat de Colegiul director al Agenției de Dezvoltare N-E și este în lista de proiecte a Ministerului Dezvoltării.

Axa strategică 2 Botoșani-Iași va cuprinde reabilitarea: DJ Șipote-până la limita județului Botoșani- după care Rediu-Răuseni- Călărași. Al doilea tronson este :DJ Răuseni-Todireni- Albești-Trușești-Dângeni- Hănești. Al treilea tronson care va fi reabilitat în cadrul acestui program este: Dângeni-Pădureni- Mihălășeni, iar al patrulea tronson de reabilitare cuprinde localitățile Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani, cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *