Liderul LSI Botoșani: Nu excludem acțiuni de protest în sistem. Vezi ce nemulțumiri au angajații din învățământ!

profesorii protesteazaSindicaliştii din educaţie amenință cu proteste, nemulțumiți că legea unitară de salarizare în domeniul bugetar nu va mai fi aplicată. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI) Botoșani, a declarat că actualul guvern nu va face nimic vizavi de această lege și că problema va fi amânată până când va veni noul guvern rezultat în urma alegerilor.

like facebookExistă aceste dezechilibre în sistem, lucruri care sunt anormale. Nu este normal ca un nou angajat să aibă acelaşi salariu ca un angajat cu vechime, lucru care se întâmplă. Nu este normal ca angajați în domeniul bugetar cu studii superioare să aibă salariul unui angajat fără studii. Am înţeles că guvernul va avea în vedere corectarea acestor lucruri şi abia după aceea se va pune în discuţie posibilitatea majorării salariilor printr-o nouă lege. Sincer, nu avem niciun fel de aşteptări pe tema aceasta”, a menționat Axinte.

Liderul LSI crede că trebuie să existe un moment în care toţi bugetarii să fie introduşi într-o grilă de salarizare unică, chiar dacă unii dintre ei vor suferi diminuări salariale.

Liviu Axinte spune că va urma o consultare a cadrelor didactice vizavi de declanșarea unor proteste în sistem.

Vom avea consultări cu colegii în cadrul întâlnirilor sindicale de la nivelul școlilor, la nivelul județului și național și vom hotărî. Nu excludem acțiuni de protest”, a adăugat liderul LSI Botoșani.

Sindicaliștii mai sunt nemulțumiți că la această dată nu există niciun document concret cu privire la concursul directorilor de școli.

 

 

One thought on “Liderul LSI Botoșani: Nu excludem acțiuni de protest în sistem. Vezi ce nemulțumiri au angajații din învățământ!

  1. Când vom avea și noi lideri de sindicat cu maxim două mandate și care să nu cadă la înțelegere în anumite situații ce privesc demnitatea profesorilor cu inspectoratele școlare, cu grangurii politici?
    Ne-ați adus la sapă de lemn! Și fără demnitate și fără bani! E bine în funcție? Cum este posibil ca peste 200.000 de cadre didactice să o ducă atât de rău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *