Șapte localităţi din Botoşani, conectate la internet printr-un proiect european. Vezi care sunt acestea!

inselat pe internetȘapte sate din județul Botoșani vor fi conectate la internet, în cadrul proiectului Ro-NET – Construirea unei infrastructuri naționale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale”, implementat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale .

Proiectul are ca principal obiectiv, extinderea razei de acțiune a magistralelor de comunicații electronice în bandă largă (internet de mare viteză) în zonele nedeservite corespunzător, astfel contribuind în mod direct la reducerea decalajului digital, creșterea nivelului de educație, a nivelului de acces la servicii.

like facebookDin Botoşani au fost selectate șapte locaţii, din comunele : Răuseni, Durneşti, Hăneşti, Cristineşti, Conceşti, Ungureni şi Santa Mare (în localităţile Doina, Băbiceni, Sarata – Basarab, Poiana, Movileni, Călugăreni şi Berza)

În patru locaţii lucrările au fost finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie 2015, în Berza, Călugăreni şi Doina urmând a se încheia lucrările la sfârşitul lunii viitoare.

Din discuţiile cu firma  concesionară a noilor reţele, în primele şase luni utilizarea va fi gratuită. Al luat legătura cu primarii din cele șapte localități pentru a ne ajuta în montarea panourilor informative, care vor aduce la cunoștință utilizatorilor din zonă proiectul și posibilitatea utilizării gratuite în cele șase luni”, a spus prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor.

 

 

One thought on “Șapte localităţi din Botoşani, conectate la internet printr-un proiect european. Vezi care sunt acestea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *