Scandalos! Consilierul preşedintelui CJ acuzat de o ţeapă de 100.000 de euro trasă unei firme din Botoşani

sorescu consilier ivasuc emilian 1Consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, care se ocupă printre altele cu imaginea şefului judeţului, are probleme grave de natură penală.

Emilian Ivasuc este cercetat într-un dosar în care este acuzat că a tras o ţeapă de 100.000 de euro. Ancheta este la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi a pornit după o plângere penală formulată de societatea Comcereal SA.

Reprezentanţii firmei îl acuză de emiterea fără acoperire a unor bilete la ordin, în sumă totală de 457.000 de lei. Reprezentanţii firmei susţin că în luna martie 2012 conducerea Comcereal Botoşani a semnat un contract cu firma Murco Frame, administrată Emilian Ivasuc, pentru vânzarea unor input-uri (credite pentru fermieri) în valoare de peste 500.000 de lei. Actualul consilier al preşedintelui CJ ar fi achitat cinci facturi emise de firmă pentru o parte din împrumut, însă patru facturi le-a refuzat, producând astfel un prejudiciu de 457.000 de lei.

like facebookAcţionarii Comcereal îl trag la răspundere pe latura civilă şi pe Liviu Rotariu, directorul executiv al firmei la acea vreme, care a fost şi schimbat din funcţie după acest scandal. Potrivit acuzaţiilor firma administrată de consilier nu ar fi îndeplinit condiţiile pentru acordarea contractului fiind înfiinţată cu două luni înainte şi cu obiect de activitate comerţ cu ridicata a produselor textile şi nicidecum unul agricol.

După întreg scandalul izbucnit, Emilian Ivasuc a ajuns să fie executat silit și de un executor judecătoresc. Contactat, acesta şi-a recunoscut problemele pe care le are spunând însă că a fost de bună credinţă şi a garantat biletele la ordin către Comcereal şi în numele său.

El menţionează că a fost vorba despre o afacere păguboasă pe care a făcut-o la acel moment şi a rămas cu datoria către Comcereal pe care o plăteşte acum şi din salariul de la Consiliul Judeţean.

„Eu am fost de bună credinţă avalizând în nume personal acele bilete la ordin. În primul dosar penal deschis împotriva mea s-a dispus clasare, iar acum în a doua cauză am fost citat la poliţie ca martor. În momentul de faţă plătesc pentru tot ce am făcut. Mai mult decât atât puteam să evit plata, fiindcă aproape trei ani nu am fost executat silit, însă totuși m-am anagat la Consiliul Judeţean şi mi s-a pus poprire pe salariu”, a declarat Emilian Ivasuc.

Societatea Murco Frame a intrat în insolvenţă, iar printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus atragerea răspunderii a administratorului pentru suma de 56.000 de lei.

Sorescu se află în aceeași situație în care s-a aflat și primarul Ovidiu Portariuc, care își angajase în urmă cu peste jumătate de an un consilier cu probleme penale.

 

5 thoughts on “Scandalos! Consilierul preşedintelui CJ acuzat de o ţeapă de 100.000 de euro trasă unei firme din Botoşani

  1. De unde frate ii găsiți, sunt o grămadă de tineri cinstiți și corecți,care nu au loc în instituțiile statului,din cauza ăstora!

  2. Nu stiu ce sa zic, dar pare ceva cusut cu ata alba aici, ba tepar, ba martor, sa redus suma. Cred ca altceva se urmareste aici. Oricum bani tot trebuie sa-i plateasca dar e rau cand ii platesti pe alti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *