Drumul strategic de 107 kilometri nu va fi realizat nici anul acesta. Vezi ce dată avansează CJ!

lucrari Tehnic Asist pe drumul Cristinesti-0 Racovat (2)Drumului strategic de 107 kilometri, departe de a fi realizat în județul Botoșani. Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Achiței, a declarat că nici la ora actuală nu există ghidul definitiv și nici nu a fost lansată o sesiune de depunere a proiectului. O sesiune de finanțare pe Programul Operațional Regional ar putea să se deschidă abia în toamnă, ia lucrările la acest drum ar putea începe abia în 2018.

Avem un ghid consultativ și încercăm să facem operațiuni care ar fi valabile, indiferent ce modificări ar apărea în ghidul definitiv față de cel consultativ, ca de exemplu cadastru. Pregătim documentațiile pentru studiul geotehnic, expertiza tehnică, studiu de trafic, încercăm să mergem înainte pe ce avem. Anul acesta nu începe nimic”, a precizat Achiței.

like facebookDrumul strategic va fi pe ruta: limită judeţul Iaşi-Răuseni-Rediu-Todireni-Hlipiceni-Albeşti-Truşeşti-Buhăceni-Dângeni-Hăneşti-Săveni, plus drumurile convergente care intră în acest drum, respectiv Răuseni-Călăraşi, Todireni-Talpa-Suliţa-Blândeşti cu acces spre Botoşani şi Dângeni-Mihălăşeni, cu legătura cu drumul spre Ripiceni.

Valoarea investiției se ridică la peste 180 de milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *