Gigi Becali învins în instanţă de un om de afaceri din Botoşani

gigi becaliUn artificiu făcut de cunoscutul latifundiar Gigi Becali a fost scos la iveală de un om de afaceri din Botoşani. Este vorba despre falimentul societăţii Avicola Iaşi, la care Gigi Becali era acţionar. Becali susţinea că a împrumutat firma cu 33,2 milioane de lei printr-un contract din 2010, cu ajutorul căruia a obţinut rang de ipotecă superior asupra activelor firmei.

Acest lucru însemnă că el trebuia să primească primul banii înapoi în detrimentul celorlalţi creditori. Unul dintre aceşti creditori era firma Emanuel Onofrei SNC, ce administra o firmă de păsări din localitatea Cucorăni.

Omul de afaceri Gicu Onofrei a deschis o acţiune în instanţă prin care contesta contractul încheiat de acţionarul societăţii. Instanţa i-a dat dreptate botoşăneanului şi lichidatorul judiciar a refăcut tabelul creanţelor, iar creanţe solicitată de Gigi Becali nu mai este garantată şi implicit nu mai are prioritate.

like facebookDin tabel reiese că toţi creditorii Avicola au de recuperat 67,3 milioane lei, beneficiarii unor creanţe garantate fiind Banca Comercială Română (18,5 milioane lei), societatea Provimi România Craiova (1,7 milioane lei) şi Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (1,1 milioane lei). Firma din Botoşani are de recuperat 2,7 milioane de lei.

 

Sursa: ZiaruldeIaşi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *