Proiect: Cantină socială privată într-un sat de la marginea Botoşaniului

dragos apetreUn om de afaceri îşi propune un proiect ambiţios în ceea ce priveşte persoanele defavorizate dintr-un sat de la marginea municipiului Botoşani.

Dragoş Apetre vrea să înfiinţeze o cantină socială privată din fondurile sale. Acesta doreşte, pentru început, să ofere în zilele de miercuri şi vineri câte o masă caldă asistaţilor sociali şi bătrânilor din satul Costeşti, comuna Răchiţi.

like facebookIniţiatorul proiectului susţine că a discutat cu mai multe firme şi mai beneficiază, în proporţie de 20%, de sprijinul altor oameni de afaceri. Proiectul ar urma să fie pus în aplicare în aproximativ trei luni, iar treptat numărul zilelor în care se oferă masa caldă ar putea creşte. Dragoş Apetre a menţionat că beneficiază şi de sprijinul actualului primar al comunei, Gheorghe Iacob.
„Având în vedere că mulţi consăteni de vârsta a doua sunt plecaţi în străinătate, au lăsat în urmă bătrânii şi cineva trebuie să aibă grijă de ei. Pentru început m-am gândit să le ofer mâncarea caldă în zilele de post, miercuri şi vineri. După ce au auzit ideea mea s-au mai oferit şi alte firme să sprijine proiectul”, a declarat Dragoş Apetre.

Un al proiect al acestuia vizează construirea, în comuna Răchiţi, a unei săli sportive multidisciplinare. Fiind fiul cunoscutului de antrenor de box, Victor Apetre, spune că sportul ajută la dezvolatarea copiilor şi comuna ar avea de câştigat la capitolul imagine după ce puştii talentaţi vor participa la competiţiile naţionale.
După construirea sălii s-ar putea iniţia un parteneriat cu reprezentanţii Clubului Sportiv pentru pregătirea sportivilor. Cele două proiecte ale sale s-ar putea lega, în condiţiile în care şi copii vor beneficia de masă caldă.
„Am mai iniţiat asemenea proiecte pentru comunitate şi acum oamenii mi-au propus să candidez la consiliul local. Îşi doresc o schimbare, un suflu nou. Şi voi avea mai multe iniţiative atunci când voi fi consilier”, mai spue Dragoş Apetre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *