Un botoșănean, nominalizat la Premiile Grammy din Norvegia

Mircea- Joe RusiUn artist botoșănean în vârstă de 41 de ani a fost nominalizat, recent, la Premiile Grammy din Norvegia. Chitaristul şi compozitorul Joe Rusi, originar din Botoșani, dar stabilit în Norvegia, a intrat în direct la „Psihologul muzical”.

Mircea Ruşi, pe numele din România, trăieşte de ani buni în Norvegia cu familia sa, o botoșăneancă pe care o iubește din tinerețe. Împreună au o fiică de 11 ani.

like facebookMircea Ruși are un prim album de blues lansat recent, intitulat „Who I Am” înregistrat la New Orleans cu o serie de muzicieni valoroşi în studio. Albumul lui Joe Rusi a fost nominalizat la „Spelleman prisen” (Gală supranumită Premiile Grammy ale Norvegiei), la categoria Best blues album. Gala a avut loc pe 30 ianuarie la Oslo.

Mircea - Joe Rusi- BotosaniJoe Rusi a declarat: “Spelleman prisen” , “the norwegian Grammy” sunt premiile industriei muzicale norvegiene, si reprezintă cea mai importantă recunoaștere artistica din Norvegia. Anul acesta au fost 17 categorii, la care au fost trimise pentru recenzii peste 1.200 de albume. Eu am fost nominalizat la categoria “Best blues album “. Ceilalți doi nominalizați sunt foarte cunoscuți in branșa, unul având deja premiul si celălalt fiind la a treia nominalizare. A fi nominalizat la premiile acestea e o ștampila pe care o porți ca artist toată viața . Nu ma gindesc ce va fi mai departe, nu depinde de mine. Ma voi simți bine, alături de toți nominalizații si câștigătorii. Ma simt onorat, fericit si împlinit . Si cu imbold pentru proiectele viitoare. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *