O nouă candidatură lansată pentru Primăria municipiului Botoşani. Vezi despre cine este vorba şi ce planuri are!

gabriel atudoroae aldeUn nou candidat la fotoliul de primar al municipiului Botoşani a fost lansat oficial de partidul ALDE. Gabriel Atudoroae este un tânăr ce nu a mai făcut politică până acum, conform reprezentanţilor partidului, şi se caracterizează ca fiind un om gospodar, însă realist în ceea ce priveşte planurile municipalităţii.

Acesta a menţionat că dnu poate promite proiecte fabuloase pentru primărie pentru că nu sunt bani, însă va gestiona mult mai bine fondurile existente.

like facebook„Nu putem vorbi de planuri mari pentru că se ştie că nu sunt bani. Jumătate din banii alocaţi pentru investiţii vor merge către proiectul Cornişa. Cât priveşte lucrările la Teatrul Mihai Eminescu pot spune că trebuie neapărat contractat un credit pentru că dacă nu se va face acest lucru vom mai sta în actualul stadiu cel puţin doi ani. Nu este bine să avem o ruină în mijlocul oraşului şi mai ales în faţa primăriei. Deviza mea este ordine, disciplină, curăţenie şi o gestionare mai bună a resurselor materiale. Dacă o panseluţă costă 20 de bani pe OLX, să o luăm tot cu 20 de bani. Anul acesta am înţeles că este vâful plăţilor cerditelor contractate de municipalitate. Baza investiţiilor vor fi proiectele europene”, a declarat Gabriel Atudoroae.

alde iacob zmauÎn ciuda protocolului semnat la nivel central dintre ALDE şi PSD privind unele colaborări punctuale, reprezentanţii liberalilor au menţionat că vor avea candidat propriu la primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

Dumitru Zmău, vicepreşedintele ALDE, a explicat protocolul de colaborare cu PSD. Acesta menţionat că deviza partidului său este să meargă singur la alegerile locale, însă acolo unde vor fi interese comune împreună cu PSD se vor susţine candidaţii care sunt mai bine plasaţi în sondaje pentru a le da o şansă în plus la alegeri. Astfel, în perioada urmărtoare se vor face sondaje pentru a se vedea la ce procente de încredere stau oamenii propuşi.

” O să vă întrebaţi de ce un protocol de colaborare cu PSD pentru că suntem un partid de centru dreapta şi ei sunt de centru stânga. Împreună cu PSD s-au reuşit o serie de măsuri liberale precum, reducerea TVA la 20%, TVA redus la 9% pentru produsele agroalimentare, s-a redus impozitul pe venit la firmele cu microîntreprinderi, s-a redus impozitul pe dividente de la 16 la 5%. Am considerat că o discuţie politică şi o înţelegere are sens să o avem cu PSD pentru că vor fi anumite organizaţii locale care vor dori să facă anumite colaborări. După alegeri se vor face majorităţi la nivelul consiliilor locale şi judeţene cu PSD. Nu vom încheia alianţe cu PMP. După alegerile din 2016, ALDE va fi a treia forţă politică din România”, a declarat Dumitru Zmău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *