Exclusiv! Un fost comisar al Gărzii Financiare, acuzat că lua șpagă. Procurorii DNA: era agresiv

garda financiara BotosaniUn fost comisar al Gărzii Financiare este acuzat că primea de la agenții economici, cu scopul de a nu-i amenda sau pentru a le da acestora o sancțiune mai blândă.

Este vorba de nimeni altul decât de Ionel Teodorescu,  ajuns inspector al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, care părea să fie dependent de şpăgi. Cel puțin asta o susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au întocmit rechizitoriul în dosarul jocurilor de noroc.

Documentul procurorilor arată că, în timp ce lucra la Garda Financiară, Teodorescu a luat, în 2010, o şpagă de 50 de euro pentru a nu aplica o sancţiune.

like facebookStilul său era cunoscut de mulţi oameni de afaceri, le cerea bani împrumut, însă nu îi restituia niciodată.

Ioan Teodorescu, zis Porcu, a fost monitorizat aproape trei ani de anchetatori care apoi i-au putut face o caracterizare.

„Ioan Teodorescu îi lăsa impresia că îl protejează și că avea un stil agresiv, cunoscut de majoritatea agenților economici care activau în domeniu” se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

Spre exemplu imediat cum s-a transferat la ONJN l-a contactat pe un om de afaceri şi i-a propus o întâlnire la un restaurant. În cadrul discuţiilor i-a spus direct să îi împrumute 500 de euro spunând că are o urgenţă şi că îi dă banii înapoi în 7 zile. Omul de afaceri s-a dus la maşină şi i-a dat 2000 de lei, însă apoi cu un alt om de afaceri care l-a lămurit cum stă treaba.

” A început să râdă și l-a înștiințat pe denunțător că banii nu îi vor mai fi restituiți, întrucât inculpatul are astfel de împrumuturi la mai multe persoane din oraș”, se mai menţionează în rechizitoriu.

Ioan Teodorescu a fost arestat preventiv în toamna anului trecut împreună cu oamenii de afaceri Costel Calistru şi Viorel Dănuţă. Potrivit procurorilor, acesta este acuzat de 11 infracţiuni de luare de mită, două infracţiuni de trafic de influenţă, o infracţiune de abuz în serviciu, două infracțiuni de  folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, o infracţiune de favorizarea făptuitorului şi infracţiune de instigare la fals şi una de omisiune a sesizării.

 

 

4 thoughts on “Exclusiv! Un fost comisar al Gărzii Financiare, acuzat că lua șpagă. Procurorii DNA: era agresiv

  1. Dar de ce nu ii intrebati si pe ceilalti gardisti criminali.Cum si-au facut averile fabuloase de unde au atitia bani? Mihaiuc,Nechita(Mengele) si altii sper sa le intorc raul pe care mi l-au facut.O sa cer verificarea averilor si confiscarea celor nejustificate,o sa le demonstrez ca in viata trebuie sa fii om.Cite dosare ai facut nea mihaiuc pentru evaziune fiscala pe nedrept si citi oameni ai nenorocit?
    Nu il sustin pe Teodorescu.Teodorescu este un mic soarece si trebuia sa fie cineva dat de exemplu.Domnilor de la DNA luatii pe capi.Eu va dau informatii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *