Instruire a primarilor și directorilor de școli pe tichetele sociale pentru copiii de grădinițe

Gala primarilor din BotosaniPrimarii și directorii de grădinițe și școli au fost instruiți, joi,  la  Instituţia  Prefectului  Botoşani asupra modului de implementare a programului național privind acordare a tichetelor sociale pentru copiii de grădinițe. La întâlnire au participat reprezentanții  Asociației OvidiuRo, care au transmis factorilor implicați că scopul acestui program este de atragere a copiilor la grădinițe și nicidecum a modului cum au cheltuit părinții tichetul de 50 lei.

like facebookObiectivul legii este de a atrage și a asigura frecvența a căt mai mulți copii defavorizați la grădiniță. Insistăm pe importanța educației preșcolare pentru copiii defavorozați, pentru că, conform studiilor, în primii cinci ani de viață copilul trebuie stimulat intelectual”, a spus reprezentantul Asociației OvidiuRo.

La nivelul județului Botoșani ar beneficia de acestea tichete în jur de 4000 de copiii de grădiniță.

Finanţarea acordării stimulentului educaţional se face din bugetul de stat prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, alocate pentru bugetele locale cu această destinaţie.  Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familii defavorizate în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii: vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului şcolar curent – copiii pot fi înscrişi la grădiniţă şi înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spaţiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;  vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniţi după data de 1 septembrie a anului şcolar curent, în conformitate cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale metodologiei de înscriere în învăţământul primar; venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare.

În cazul în care copilul înregistrează o absență într-o lună, nu primește tichetul social pe luna respectivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *