Zeci de şoferi au rămas, în ultimele zile, fără permis de conducere. Află de ce!

filtru politia rutiera botosani1Poliţiştii rutieri din judeţul Botoşani lăsat fără permis zeci de şoferi care au încălcat Codul Rutier. Aceştia au desfăşurat, în perioada 5- 9 februarie, acţiuni care au vizat respectarea normelor privind regimul legal de viteză, precum şi a regulilor privind prioritea pietonilor.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii au depistat 114 conducători auto care circulau cu viteză peste limita legală, faţă de doi dintre aceştia fiind dispusă şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice (pentru depăşirea vitezei maxime legale cu mai mult de 50 km/h).

like facebookDe asemenea, în zilele de 8- 9 februarie, a fost dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce, în cazul a 22 de conducători auto care au ignorat regulile de acordare a priorităţii de trecere pentru pietoni.
În acelaşi timp, 56 de persoane au fost sancţionate contravenţional pentru că au fost depistate în timp ce traversau neregulamentar arterele rutiere.

În anul 2015, nerespectarea regimului legal de viteză şi a regulilor privind prioritatea pietonilor/ traversările neregulamentare au constituit principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

2 thoughts on “Zeci de şoferi au rămas, în ultimele zile, fără permis de conducere. Află de ce!

  1. Baietiide pe radare isi fac mereu „datoria”.Vezi la Dorohoi tatal si fiul pe acelasi schimb,pe aceeasi masina,vezi soferi discutind la usa Organului,in loc sa stea in masina lui etc. Dar raportam ca am facut,am dat atitea amenzi etc.etc.Nu toti!Sint si oameni politicosi,amabili si primesti sanctiunea cu zimbet.O merit,platesc.Pacat,ca sint cam putini!

  2. E adevarat..suntem soferi vitezomani, cum ne permitem sa merge cu viteza mai mare de 40km in anumite zone pe exterior cand soseaua este f. alunecoasa – e defapt o gresie creata de la griblura roasa de trafic, in multi ani, dar vinovatii sunt tot soferii care nu adapteaza „viteza la conditiile de trafic”!! Trebuie sa curga mai mult sange pe sosele ca sa inteleaga cineva ca din cand in cand trebuie sa se mai toarna si un covor asfaltic mai nou, altfel e patinoar pe sosea. Dar cine sunt vinovatii? Toti cei care platesc accize pe motina, tva, impozit, rovigneta, rca,….ca de…isi permit!?! „Mai ia si o amenda..ca..nu ai sapca”
    In ce priveste zambetul soferilor la primirea unei amenzi, e defapt un ranjet de dispret..cine mai are puterea sa mai faca si agest gest.
    Urasc sa vad un participant la trafic ca se opreste din mers (fiiind singur pe sosea) sa-mi dea prioritate, cand defapt NU AM …..nu vreau prioritate de la nici un sofer cand vreau sa trec strada si NU ARAT intentia de a trece…si nu-i „inteleg” cum se arunca unii pe trecere, pt. ca ei au prioritate si tre sa rup franele pt. ca e posibil sa-mi ia cineva carnetul …
    Si DA..sunt de parere ca practicile agentilor privind folosirea radarului este incorecta fiind un furt(mita)/talharie la drumul mare. DRUM BUN si fara evenimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *