Directorii unei societăți din subordinea Consiliului Local, puși să restituie primele primite pe trei ani

bani numaratiDirectorii unei societăți din subordinea Consiliului Local au pierdut, de pe 1 februarie, primele și alte bonusuri, după ce Curtea de Conturi a constatat că aceștia figurau ca angajați ai societății cu contract individual de muncă și nu cu contract de mandat. Este vorba de directorul adjunct al societății Urban Serv, Constantin Toma, dar și de directorul economic al Urban Serv, Camelia Sușter.

Cei doi vor trebui să restituie primele primite din 2012 -2015 . În plus,  cei doi nu vor mai beneficia de drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă al societății.

like facebookCei doi erau angajați ai societății cu contract individual de muncă și trebuiesc făcute contracte de mandat. Ordonanța 109 prevede că directorii unei societăți trebuie să-și desfășoare activitatea în baza unui contract de muncă. Decizia îi afectează prin faptul că prin contractul de mandat au mai bine stabilite atribuțiunile, dar și răspunderile pe domeniul pe care îl conduc, au indicatori de performanță stabiliți de CA, însă nu mai beneficiază de prevederile contractului colectiv de muncă. Pierd bonurile de masă și celelalte bonusuri prevăzute în contract, prime de sărbători, de 8 martie, ajutor în caz de deces”, a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Directorii respectivi primeau prime de sărbători în valoare de 150 lei și tichete de masă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *