Cum se apără profesoara de geografie care ar fi umilit un elev cu Sindrom Down!

Mihaela Filip- profesor Scoala 13 BotosaniProfesoara de geografie de la Școala nr. 13 din municipiul Botoșani, acuzată că ar fi umilit un elev de clasa a V-a, cu Sindrom Down, neagă acuzațiile care i se aduc. Mihaela Filip, care este și inspector școlar, susține că toate acțiunile sale de pe parcursul anului școlar nu au avut ca scop discriminarea sau discreditarea elevului.

Consider că prin tot ceea ce am făcut pe parcursul semestrului I din acest an școlar nu am discreditat sub nicio formă nici copilul. Copilul nu a fost sub nicio formă discriminat, eu zic că m-am purtat bine cu el, ca profesor. Am făcut ce am putut pentru acest copil”, a spus Mihaela Filip.

like facebookÎn plus, inspectorul școlar susține că nu ar fi strâns semnături de la părinți pentru mutarea elevului din școală într-o unitate de învățământ specială.

Nu am strâns semnături. Nu mă ocup cu așa ceva. Eu așa consider că sunt niște acuzații nefondate. Copilul a fost primit în colectivul clasei, a fost pus să răspundă la oră. În momentul în care părinții m-au abordat am purtat discuții normale cu ei. Nu l-am discriminat sub nicio formă. Nu i-am îngrădit sub nicio formă accesul la educație. Eu mi-am făcut datoria de dascăl. Copilul nu a fost intimidat, nu a fost supus unei presiuni psihologice”, a mai declarat Mihaela Filip.

Ea a adăugat că elevul respectiv nu are rezultate bune la disciplina pe care o predă.
Reamintim că Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a depus marți plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în cazul unui băiat de 14 ani, elev în clasa a V a la Şcoala Gimnazială nr. 13, Ion Creangă din Botoşani „pe fondul tratamentului umilitor şi degradant la care copilul şi părinţii săi sunt supuşi în mod constant”.

Andrei are 14 ani, este elev în clasa a V a şi are Sindrom Down. Conform normelor legale în vigoare, el are orientare şcolară către învăţământul de masă. Deşi copilul a absolvit cu succes învăţământul primar, odată înscris în clasa a V a, viaţa sa şi a părinţilor a devenit un calvar. Încă din luna septembrie 2015, doamna profesor de Geografie, care deţine şi calitatea de inspector şcolar şi mamă a unui elev din aceeaşi clasă cu Andrei, a început să pună presiune asupra părinţilor şi a copilului pentru ca acesta să fie eliminat din şcoală sau mutat la o şcoală specială. Doamna profesor/inspector a coalizat părinţii celoralţi elevi împotriva lui Andrei, promovând strângerea de semnături pentru eliminarea sa din şcoală, a intimidat profesorii pentru a-l lăsa corigent pe Andrei, ameninţând cu inspecţia la anumite materii, a convins-o pe doamna profesor de Limba Română să facă demersuri pentru a-l lăsa corigent şi a promovat în permanenţă un discurs instigator la ură faţă de Andrei în clasă, la şedinţe şi în public”, susțin reprezentanții CEDCD.

11 thoughts on “Cum se apără profesoara de geografie care ar fi umilit un elev cu Sindrom Down!

  1. Slab vocabular pentru un profesor si inspector pe deasupra. Cat despre adevar ‘sub nicio forma” nu este cel spus de dna.prof.

  2. Biblia spune asa…cand razi de bolnavi…de cei necajiti…intotdeauna ..fara tagada…urgia va cadea pe aceea persoana…
    De obicei la un interval de timp..apar bolile..gen cancer..necazuri in familie groaznice..iar persoana respectiva se mira ..de ce cade pe ea..

    simplu…pentru ca cei bolnavi sunt lasati de Soarta pe pamant…nu sa ne batem joc…

    de obicei persoanele cu asa comportament…sunt blestemate pe 7 generatii..si au parte de boli si traiesc foarte putin

  3. Doamna PROFESOR/INSPECTOR…. ETC ceea ce iti doresc eu tie e scurt si la obiect: daca nu copii măcar nepoți cu dizabilitati si sa nu mai ai puterea asta pe care o posezi acum …. sa faca lumea bătaie de joc din tine sa vezi cum e!ce specimene ” fi-mi-ar scârba de oameni ca tine”….

  4. Aceasta este tolerantape care o promoveaza cadrele didactice in scoli?
    Cat este despre exprimarea ,, copilul nu are rezultate bune la invatatura,, traiasca LIMBA DE LEMN!

  5. Nu pot sa cred ce scrie in acest articol. Eu am avut-o pe aceasta doamna ca diriginta si se comporta de nota 10. O cunosc de mult timp, nu are cum sa umileasca un copil in felul cum ati spus-o voi. Mai documentati-va.

    1. Dar ce,suntem pe National Geografic ca sa ne documentam? Mie nu imi trebuie s-o fi avut diriginta . Deja o cunosc dupa cum se exprima . Si un bunic cu patru clase vorbeste mai coerent si mai corect

  6. Este adevarat ca acesti copii trebuie ajutati si sprijiniti ,dar… sa stiti ca acesti copii deranjeaza orele.Am fost sa inscriu un elev la scoala nr 6 bt la programul step iar intr o clasa cu 30 copii era un copil cu acest sindrom si vreau sa va spun ca efectiv urla in clasa si nimeni nu putea sa spuna nimic pe motiv ca e protejat.Din acest motiv am renuntat .Mai bine v ati adresa Ministerului Educatiei sa dea mai mare importanta scolilor speciale nu sa reclamam profesorii ca vor sa si faca orele in liniste si nu deranjati de niste copii care sunt bolnavi.Imi pare rau pt.familie ,dar daca sunteti dvs chinuiti de ce mai vreti sa chinuiti si pe altii care au copii care vor sa invete .Oare nu e putin exagerat si va incapatanati degeaba???Respect profesorilor de la Scoala nr.13 .

    1. Vorbiti doar pt a- i bulversa pe cei care nu stiu cum se comporta acesti copii. Am avut de-a face cu ei si nu este adevarat ceea ce spuneti cu atata rautate. Nu sunt nici obraznici si nici impertinenti. Insa, din pacate pt unii ca dvs, sunt sensibili si foarte afectosi. Am spus din pacate deoarece este clar ca duceti lipsa de acest sentiment pe care ORICE om ar trebui sa il aiba.

  7. Da de când un copil cu sindrom down trebuie să facă cursuri odată cu cei fără dizabilități și șă fie educat de așa o proastă. Acești copii au nevoie de o atenție specială și trebuie protejați de nebuni și proști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *