Cele trei variante de planuri-cadru pentru gimnaziu, retrase de Ministerul Educației

elevi la oreMinisterul Educației a lansat în dezbatere publică trei propuneri de plan-cadru pentru învățământul gimnazial, însă niciuna dintre acestea nu va fi pusă în practică. Reprezentanții ministerului au decis retragerea celor trei variante, pe motiv că acestea nu sunt perfecte. Planul-cadru este documentul care prevede ce discipline vor face elevii de clasele V-VIII și câte ore se fac pe săptămână din fiecare materie.

like facebookUn grup de lucru format din 11 persoane, la inițiativa ministrului Educației, a recomandat retragere celor trei variante la care s-a lucrat jumătate de an și înlocuirea cu o alta pe care și-o asumă că o vor implementa până la 30 iunie 2016. Este o disfuncționalitate. S-a lucrat șase luni la ceva, s-a declanșat un proces de dezbatere publică la care au fost implicați toți factorii: profesori, părinți, ONG-uri și vii și le retrageri”, a spus Nacu.

Planurile cadru retrase prevedeau mai puține ore la Limba și literatura romana, scoaterea Limbii latine de la clasa VIII-a și introducerea unor noi discipline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *