Interesant! Șapte lucruri total eronate despre Botoșani

botosaniul de susToata lumea isi da cu presupusul despre Botosani. Nimeni nu se uita in curte la el inainte sa spuna ceva despre curtea vecinului. Botosaniul, nu este orasul din povestile ziaristilor „amuzanti” sau a celor ce fac stand-up comedy.

like facebookInainte sa judecati acest judet, ar trebui sa cititi cate ceva despre el. In lista de mai jos gasiti o sinteza pe scurt despre ce parere ar trebui sa aiba fiecare cand aude numele orasului.

  1. Botosanenii nu sunt din epoca de piatra: Chiar daca cercetatorii au descoperit ca in zona Botosaniului au fost prezente asezari omenesti chiar de pe timpul epocii de piatra, asta nu inseamna ca ei inca mai traiesc in acea era. Ca fapt divers, ei au avut Cinema inaintea orasului Suceava dar nici in prezent nu au McDonalds. Din cauza acelui cinema, duminica Botosaniul putea fi numit a doua Suceava.
  2. Poreclele nu-si au rostul: De multe ori se aud alte denumiri precum “Pailand” sau “Tara Paielor” in locul numelui orasului. Denumirea aceasta vine de la faptul ca multa lume considera ca cei din Botosani nu au paduri iar cel mai mare copac al lor este floarea soarelui. Nimic mai fals, daca stam sa cautam putin am afla ca pe o suprafata de 10.9% acest judet este acoperit de paduri si chiar de o rezervatie naturala de tisa. Nu putem spune ca este primul din lista dar nici ultimul, deoarece pe ultimele locuri se afla Teleorman, Calarasi si Olt.
  3. Nu au realizat nimic in viata: Spune-i asta lui Mihai Eminescu, George Enescu, Stefan Luchian, Nicolae Iorga sau canotoarei Georgeta Damian!
  4. Botosaniul este sarac: Intr-un judet unde se exporta cele mai multe costume barbatesti si industria alimentara ocupa 22% din totalul industriei, nu cred ca are rost sa discutam despre economie pentru ca nu putem spune ca o duce rau. Ar mai fi de mentionat ca cel mai scump costum din Romania s-a fabricat la Botosani si a fost vandut pantronului complexului China Town din Bucuresti pentru suma de 25.000 Euro.
  5. Botosanenii sunt lenesi: Daca ar fi fost asa de lenesi, de ce 72% din totalul locuitorilor au un loc de munca? Si nu va imaginati ca 70% sunt plecati in strainatate pentru ca acolo doar 3.5% dintre ei sunt plecati.
  6. Sunt inapoiati: Sa fim seriosi, or sta ei in apartamente/garsoniere dar cand vine vorba despre tehnologie/masini, unii dintre ei chiar stiu pe ce sa dea banii. Sa nu mai spunem ca la ei exista si o fabric ace produce aparataj antiexploziv, sesizoare optoelectronice si multe altele.
    Ah si inca ceva, un botosanean (Florin Lupu) nu polueaza mediul, el detine o masina (ciudatica), dar electrica
  7. Au femei usuratice: Asta pentru ca asa s-a pus eticheta, dar daca ar fi sa comparam cu orase mai mari unde sunt mult mai multe femei de acest tip? Daca indivizi ce fac standup sustin asta prin show-uri, asta nu inseamna ca e in fruntea judetelor cu femei usuratice.

Sursa: Mass Wow

 

One thought on “Interesant! Șapte lucruri total eronate despre Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *