Pasiune inedită! Un botoşănean creşte … porci mistreţi. Află cum i-a îmblânzit!

turma de porci mistreti2Un botoşănean a ajuns să crească în ograda proprie animale nu tocmai domestice. Este vorba de un vânător ce a aprins o pasiune pentru unele specii de vânat, cum ar fi porcii mistreţi sau fazanii.

Remus Şuhan locuieşte în localitatea Hudum, într-o zonă mai retrasă şi a ajuns să aibă o turmă de şase porci mistreţi după ce, spune el, de 20 de ani are pe lângă casă porci sălbatici. Nu îi ţine închişi, însă au un ţarc al lor unde se întorc să doarmă şi să mai mănânce.

like facebookAnul trecut masculul i-a plecat după ce a văzut o altă turmă turma de porci mistreti1de porci sălbatici prin zonă, însă spune că nu îi pare rău, ci s-a bucurat că l-a redat naturii.

” Îmi sunt dragi. De 20 de ani cresc, însă de acum nu mai sunt mistreţi în adevăratul sens al cuvântului, dar tot umblă liberi. Mi s-a propus spre vânzare, însă nu vând. Îi împart cu vecinii mei cărora le mai fac stricăciuni”, a declarat Remus Şuhan.

Anual taie dintre ei şi le dă vecinilor pentru a-şi cere scuze faţă de pagubele făcute de animale prin grădinile lor. Are două fonduri de vânătoare în judeţul Botoşani, iar în urmă cu un an a încercat repopularea cu fazani.

A ajuns să crească 100 de păsări, numai că într-o noapte un prădător le-a omorât pe toate. Bănuieşte că ar fi un dihor sau un jder. Acum a reînceput cu o nouă pereche.

Pe lângă animalele sălbatice mai creşte şi capre, are chiar o turmă, însă şi o problemă. Un ţap de rasă, francez alpin, cumpărăt pentru reproducere nu poate fi stăpânit, deoarece împunge. Spune că l-ar dona unui femier care să aibă grjijă de el şi să îl integreze într-o turmă mai mare de capre în speranţa că s-ar integra.

turma de porci mistretifazantap francez alpin

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *