Nedreptate! Primăria Botoșani, obligată să îi asigure unei persoane un spațiu comercial fără licitație

spatiu_comercialDecizie surprinzătoare luată de instanțele de judecată în cazul unui bărbat din Botoșani. Magistrații au obligat Primăria municipiului Botoșani să acorde botoșăneanului un spațiu comercial fără nicio licitație.

Acţiunea în instanţă a fost deschisă de Ioan Apatie, care deţine un certificat de revoluţionar. Acesta a susţinut în fața judecătorilor că, potrivit legii, Primăria este obligată să îi ofere spre închiriere sau vânzare, fără licitaţie, un spaţiu comercial de până la 100 metri pătraţi.

like facebookCererea la instanță a fost depusă după ce bărbatul a mai primt 10.000 de metri pătraţi tot ca urmare a calităţii de revoluţionar.

Inițial, Apatie a depus cereri la Primăria Botoșani, însă funcționarii i-au răspuns că, deocamdată, instituţia nu are posibilitatea acordării unui asemenea spaţiu, din lipsă de disponibilități. Aşa s-a ajuns la proces, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză obligând Primăria să-i acorde spaţiul comercial.

Potrivit legii 342/2004, revoluționarii au dreptul la cumpărarea sau închirierea cu prioritate, fără licitaţie, din fondul de stat a unui spaţiu comercial ori de prestări de servicii corespunzător, cu o suprafaţă utilă de până la 100 mp, inclusiv în indiviziune, sau concesionarea ori închirierea cu prioritate, fără licitaţie, a unei suprafeţe de teren de până la 100 mp din domeniul public pentru construirea unui spaţiu comercial sau de prestări de servicii;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *