Spectacol caritabil susținut de Teatrul ”Bacovia” din Bacău pentru actorul Volin Costin, care a suferit un accident vascular cerebral

Volin Costin in spectacolul Natura moarta cu un nepot obez
Volin Costin in spectacolul Natura moarta cu un nepot obez

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău organizează un spectacol caritabil, „Vârciorova.Carantină”, duminică, la ora 18:00, în Sala Mare, pentru ajutorarea actorului Volin Costin, director artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, care, în mai 2015, a suferit un accident vascular cerebral.

like facebookDin distribuţia spectacolului „Vârciorova. Carantină”, după Matei Millo şi Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija, fac parte 13 actori: Firuţa Apetrei, Eliza Noemi Judeu, Simona Nica, Florina Găzdaru, Alina Simionescu, Daniela Vrînceanu, Corina Goranda, Adelaida Perjoiu, Bogdan Buzdugan, Matei Bogdan, Ştefan Alexiu, Dumitru Rusu şi Stefan Ionescu, informează instituţia de spectacole.

Reprezentaţia face parte din evenimentul caritabil „Toţi pentru un Artist”, iar accesul la spectacol se va realiza pe baza unei donaţii minime de 10 lei. Banii colectaţi în urma acestei acţiuni vor fi donaţi pentru tratamentul actorului Volin Costin.

Evenimentul „Toţi pentru un Artist” organizat de Teatrul Municipal „Bacovia” vine în continuarea demersului iniţiat, pentru acelaşi scop caritabil, de Teatrul „Eugene Ionesco” din Chişinău, care, vineri, va juca, pentru ajutorarea actorului Volin Costin, spectacolul „Chiriţa în provincie”, de Vasile Alecsandri, în regia lui Petru Vutcărău.

„Trăinicia unei adevărate prietenii nu se probează doar atunci când curge «lapte şi miere», ci mai ales atunci când una dintre părţi se află în dificultate! De luni de zile, Volin Costin, directorul artistic al Teatrului «Mihai Eminescu» Botoşani, se află într-o accentuată suferinţă a trupului. Dar la puterea sufletului său se adaugă, nu încape nici o îndoială, şi energia care îi vine dinspre prietenia colegilor din Teatrul «Eminescu»”, spune Traian Apetrei, directorul general al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, într-un mesaj publicat pe site-ul instituţiei.

Totodată, Teatrul Municipal „Bacovia” face un apel către teatrele şi artiştii din România să se alăture în această campanie care are ca scop ajutorarea unui coleg de breaslă.

Volin Costin s-a născut pe 12 august 1965, la Botoşani. Este absolventul Academiei de Arte „George Enescu” din Iaşi, iar din anul 1994 este actor la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani. Din anul 2006, acesta este şi directorul artistic al instituţiei.

Actorul a jucat în numeroase spectacole semnate de importanţi regizori ai scenei româneşti şi internaţionale de teatru, printre care Ovidiu Lazăr, Petru Vutcărău, Ion Sapdaru, Florin Zamfirescu, Atilla Vizauer şi Alexander Hausvater. A participat la festivaluri din Franţa (Avignon), România şi Turcia.

Membru al Uniunii Teatrale din România (UNITER), Volin Costin a desfăşurat proiecte de dramaterapie şi a iniţiat Festivalul de Teatru pentru liceeni „Liceum”.

Acţiunea caritabilă „Toţi pentru un Artist” face parte din programul cultural – filantropic „Oameni pentru oameni”, al Teatrului Municipal „Bacovia”.

Sursa: Mediafax

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *