Botoşănean prins în timp ce tăia ilegal copaci în lunca râului Suceava

jandarmi- lemneDoi bărbați au fost prinși de polițiști, luni, în timp ce tăiau ilegal lemne în comuna Dorneşti, în lunca râului Suceava, scrie SuceavaNews.

Polițiștii deplasați împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Marginea au identificat pe drumul de acces un atelaj hipo încărcat cu material lemnos din specia pin, pe proprietarul acestuia un tânăr de 22 de ani, din judeţul Botoşani, fără forme legale în comuna Dornești și un bărbat de 41 de ani din localitate, iar în zona împădurită, lângă materialul lemnos abandonat, un alt atelaj hipo aparținând bărbatului de 41 de ani.
like-facebook
„Atelajele hipo și materialul lemnos au fost reținute pentru cercetări și transportate la sediul Postului de poliție Dornești. În urma măsurilor efectuate de specialiștii silvici, s-a stabilit faptul că, cei doi bărbați au tăiat ilegal cantitatea de 2,836 m.c. material lemnos din specia pin, cu o valoare de 957,96 lei fără TVA, ce a fost lăsat în custodie Ocolului Silvic Marginea. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt de arbori, ce va fi soluționat procedural”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *