Ofiţerul de poliţie implicat în dosarul Dănuţă rămâne sub control judiciar

politist ipj botosani saltat de mascatiOfițerul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani care a fost implicat în dosarul patronului restaurantului Tex, Viorel Dănuță, va rămâne sub control judiciar.

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins, vineri, plângerea formulată de o Ionuţ Stărică împotriva ordonanţei de dispunere a controlului judiciar nr. 4/P/2015 din 29 decembrie 2015 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava.

Ionuț Stărică, care a fost plasat sub control judiciar, sub suspiciunea de luare de mită, a contestat în instanță măsura procurorilor, cerând revocarea acesteia.

like facebookPotrivit procurorilor DNA, Stărică, care are calitatea de ofiţer de poliţie judiciară, lucrând la Serviciul de Investigaţii Criminale, este acuzat că, în perioada iunie- decembrie 2014, a pretins şi primit de la Dănuță „foloase materiale ce nu i se cuvin, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu ale cadrului MAI”.,

Practic, el a obținut reducerea comisionului pentru personalul restaurantului Tex, de la 900 lei la 450 lei, cu prilejul organizării unui eveniment privat în ziua de 14 iunie 2014, la Clubul Tex din Botoşani, aparținând omului de afaceri Viorel Dănuță, precum şi sume de bani plătite disimulat ofiţerului de poliţie.

Urmare a cointeresării financiare, ofiţerul de poliţie, prin mijloace specifice funcţiei pe care o deţine, s-a implicat activ şi în afara cadrului deontologic şi procedural, în obţinerea unor ordine de restricţie împotriva unei persoane din Botoşani, cunoscută în lumea interlopă, care provoca scandaluri soldate cu acte de violenţă şi distrugeri, pe fondul consumului de alcool în anumite săli de joc din Botoșani.

O cerere similară a fost depusă și de soția sa, avocata Aura Stărică (fostă Simion), aflată și ea sub control judiciar în același dosar, însă şi aceasta a fost respinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *