Un medic din Botoșani a avut doar doi pacienți la consultație într-o lună. Vezi câți bani a primit de la Casa de Asigurări de Sănătate!

medic de familieUn medic botoșănean a primit pe doar două consultații pe care le-a avut în luna decembrie la centrul de permanență o sumă care va invidia pe mulți șefi de instituții publice. Acesta a primit de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani nici mai mult nici mai puțin de 3000 lei.

Deşi pare greu de crezut, medicii de familie care activează în cele 13 centre din judeţul Botoşani sunt plătiţi mai mult pentru prezenţa la program şi nu pentru activitatea medicală. Ei ajung să ridice lunar între 600 şi 6000 lei doar pentru că au consultat câţiva pacienţi, cum a fost și cazul medicului cu doi pacienți în luna decembrie. În medie, medicii raportează lunar de la șase până la zece prezentări. Activitatea din centrele de permanență este suplimentară celei pe care o au la cabinetele proprii.

like facebookFondurile pentru centrele de permanenţă sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, în ciuda adresabilității scăzute.

Oamenii preferă, în continuare, să apeleze la serviciile de la Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *