Topul şcolilor de şoferi din judeţ pe 2015 după promovabilitate

masina scoalaReprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculărea Vehiculelor Botoşani au făcut un top al şcolilor de şoferi din judeţ funcţie de promovabilitatea la examenele pentru obţinerea permisului auto, pe anul 2015.

like facebookPotrivit şefului de la Permise, Dănuţ Ciubotaru, Şcoala de şoferi Bogdan Prest conduce în top cu un procent de promovabilitate de 69,57%, urmat de Autovulcanizare- 68,52% și Apetras cu 65,10%.

În coada promovabilității se află Ursa Mare, cu 38,44% admiși, Semaforul -44,80%, însă cele mai slabe rezultate, susțin reprezentanții Serviciului Permise și Înmatriculări Auto, s-au înregistrat la liceele din județ care au și școli de șoferi.

Este vorba de Liceul Petru Rareș, Liceul Șendriceni, care au sub 30% promovabilitate. Elevii de la aceste licee sunt foarte slab pregătiți. În schimb, elevii de la alte licee din Botoșani, care nu sunt de profil, au procent de promovabilitate de peste 90%. Este vorba de gradul de pregătire”, a spus Ciubotaru.

Procentul de promovare a candidaților la permisul de conducere a înregistrat anul trecut o ușoară creștere, comparativ cu anul 2014. De exemplu, numărul de candidați examinați în 2015 a fost 8.154 iar admiși 6.686.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *