Controale ITM-ANAF la angajatorii botoșăneni, din ianuarie. Vezi ce urmăresc!

masina anaf antifrauda control botosaniAvând în vedere numărul mare de contracte de muncă cu timp parţial, aproximativ o şesime la nivel de ţară şi a constatărilor  ce vin de la inspectorii de muncă privind timpul real de muncă al salariaţilor ce au încheiate contracte cu fracţiune de normă (2,3, 4 ore /zi) dar lucrează mai mult,  Inspecţia Muncii a semnat protocol cu ANAF, direcţia de Antifraudă pentru a demara împreună controale în acest sens.

“Inspecţia Muncii şi Direcţia Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), vor demara controale, începând din luna ianuarie, la firmele care sunt suspecte de muncă la gri „ – a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat în cadrul Inspecţiei Muncii.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani, la această dată nu există o listă cu firmele ce urmează a fi verificate şi nicio durată prestabilită a campaniei.

La data de 30 noiembrie 2015 în registrul general de evidenţă al salariaţilor erau 5.428.715 salariaţi activi, din care 6.162.739 contracte de munca active şi 1.109.460, contracte de muncă cu timp parţial.

3 thoughts on “Controale ITM-ANAF la angajatorii botoșăneni, din ianuarie. Vezi ce urmăresc!

  1. Verificati si sc Walland srl,toti angajatii au contract de 4 ore pe zi dar muncesc cate 8-10 ore. Am lucrat 6 luni acolo si stiu bine.Bataie de joc…

  2. …dar de SC Microbuzul SRL nu zice nimeni nimic? Marea majoritate a angajatilor sunt cu 4 ore dar ei lucreaza 10-12 ore de luni pana duminica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *