Fost director al Direcţiei Silvice acuzat de DNA de abuz în serviciu. Prejudiul este estimat la 500.000 de euro şi i s-a pus sechestru pe avere

 

Mihai Axinte, fost director la Directia Silvica Botosani
Mihai Axinte, fost director la Directia Silvica Botosani

Un fost director al Direcţiei Silvice a ajuns să fie trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2008, în tim ce Mihai Axinte era directorul instituţiei nu a contestat în instanţă două hotărâri ale Comisie Judeţene de Aplicare a Legilor Fondului Funciar ce priveau retrocedarea a 348 de ha de pădure unui cetăţean străin.

like facebookConform legislaţiei cetăţenii străini nu puteau primi drept retrocedare pădure. Mai mult decât atât, director a dispus ulterior cumpărarea întregii suprafeţe de pădure de la persoana care l-a dobândit, contra sumei de 2.439.450 de lei. Acum în cadrul dosarului această sumă reprezintă prejudiciu la care se mai adaugă şi 37.782 de lei reprezentând alte cheltuieli conexe. Procurorii au dispus instituirea sechestrului pe averea fostului director şi au trimis dosarul spre judecare Tribunalului Botoşani.

 

 

 

One thought on “Fost director al Direcţiei Silvice acuzat de DNA de abuz în serviciu. Prejudiul este estimat la 500.000 de euro şi i s-a pus sechestru pe avere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *