Şi-a ascuns arma în haină şi a încercat să treacă frontiera

puscaPoliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit o armă neletală cu alice, pe care un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, a ascuns-o desfăcută într-o haină, pentru că nu avea autorizaţie.

Miercuri dimineaţă, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei, Ion R., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Cehia.

like facebookLa controlul de frontieră efectuat de către echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, în mijlocul de transport a fost descoperită pe bancheta din spate, ascunsă într-o haină, o armă neletală cu alice, desfăcută pe componente, marca Kandar, calibru 4,5 mm şi două cutii cu alice.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că nu ştia că este interzisă trecerea frontierei cu arme fără autorizaţie. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Arma a fost ridicată în vederea confiscării urmând a fi predată la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Botoşani – Serviciul Arme şi Muniţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *