TSD Botoșani: Acțiunea PNL de a-și elimina candidații penali e o mascaradă

psd siglaOrganizația Tineretului Social Democrat din Botoșani consideră că demersul conducerii centrale a Partidului Național Liberal de a elimina penalii de pe listele de candidați la alegerile locale este doar o mascaradă, pentru a crea aparența delimitării de cei care au problemele cu justiția. O dovadă este chiar prezența co-președintelui alianței PDL-PNL din Botoșani, Cătălin Flutur, pe lista potențialilor candidați, testați în sondajele de opinie ale acestei formațiuni.

Tinerii social-democrați arată că fostul edil Cătălin Flutur are în prezent un dosar penal în care este cercetat pentru infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție. Astfel, conform unui comunicat emis de DNA Suceava, suspectul Flutur Catalin Mugurel este cercetat „pentru două infracțiuni de abuz în serviciu, având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit prevăzut de art. 132 din Legea 78/2000”. Potrivit aceleiași legi, la art. 5, alin. 2, se precizează că „sunt infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție infracțiunile prevăzute la art. 10-13”, adică și infracțiunile pentru care s-a deschis cercetarea penală împotriva lui FLUTUR CĂTĂLIN MUGUREL.

TSD Botoșani subliniază că în așa-numitul „Decalog de integritate” propus de conducerea centrală PDL-PNL, la punctul 10, litera c, se precizează că pentru ca cineva să poată candida pe listele acestei formațiuni e obligatoriu „să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru fapte de corupție sau infracțiuni comise cu violență”. Conform acestei prevederi, asumate cu mare pompă de conducerea centrală a PDL-PNL, Cătălin Flutur nu ar mai trebui să se regăsească pe listele de candidați de la alegerile din 2016.

like facebookTSD Botoșani amintește că tinerii care au ieșit în stradă în urma tragediei de la clubul Colectiv din Capitală au strigat „Corupția ucide”, iar una din principalele lor solicitări a fost înlăturarea politicienilor penali, cercetați sau condamnați pentru fapte de corupție. În urma acestor evenimente, alianța PDL-PNL a încercat să arunce praf în ochi românilor, prin asumarea așa-zisului „Decalog de integritate”, care se dovedește a fi o mare mascaradă, atâta timp cât candidații cu dosare penale, cum e și FLUTUR CĂTĂLIN MUGUREL, se vor regăsi pe listele acestei formațiuni.

Conform procurorilor DNA, fostul edil FLUTUR CĂTĂLIN MUGUREL a vătămat interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani, afectați de desființarea unei căi de acces dintre bulevardul Mihai Eminescu și cartierul Maxim Gorki. Acest lucru s-a întâmplat prin faptul că fostul primar a concesionat către SC Belvedere SRL Botoșani o suprafață de 130,01 metri pătrați.

De asemenea, încă din 2013, DNA Suceava a început o anchetă și cu privire la modul în care a fost reabilitat bulevardul Mihai Eminescu, în 2007, când firma NOVA Construct SA a reușit să-și retragă din bancă garanția de 600.000 lei, ce ar fi trebuit utilizată pentru refacerea lucrărilor prost executate. Firma nu ar fi avut dreptul să-și retragă garanția fără acordul Primăriei Municipiului Botoșani.

Sursa> comunicat TSD

 

2 thoughts on “TSD Botoșani: Acțiunea PNL de a-și elimina candidații penali e o mascaradă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *