Scrisoarea deschisă trimisă la Guvern de un senator PSD pentru drumul Botoșani – Târgu Frumos

drum iasi prajeniSenatorul PSD Doina Federovici a anunțat că a transmis luni la Guvern scrisoarea deschisă semnată de mai mulți parlamentari de Botoșani pentru includerea în bugetul pe 2016 a sumelor necesare reabilitării drumului Botoșani – Târgu Frumos. Scrisoarea poartă semnătura parlamentarilor de Botoșani, cu excepția celor din partea alianței PDL-PNL care au refuzat să se alăture demersului propus de senatorul PSD.

like facebookAm înmânat scrisoarea domnului ministru pentru relația cu Parlamentul, domnul Ciprian Bucur, care mi-a promis că documentul se va afla azi dimineață pe masa domnului prim-ministru. Prin această scrisoare i-am cerut oficial domnului Dacian Cioloș să nu abandoneze proiectul început de fostul guvern pentru reabilitarea drumului Botoșani-Târgu Frumos”, a declarat Doina Federovici.

Aceasta și-a exprimat însă regretul că parlamentarii alianței PDL-PNL s-au lăsat și de această dată dominați de orgolii politice și au refuzat să susțină un proiect necesar pentru botoșăneni. „Chiar nu pot înțelege de ce parlamentarii PDL-PNL de Botoșani au refuzat să susțină acest demers. Nu trebuiau decât să semneze scrisoarea. Nici măcar pentru astfel de proiecte majore, când e în interesul județului nostru, nu putem acționa împreună?! S-a ratat un moment în care puteam să arătăm întregii țări că botoșănenii pot fi uniți când își apără județul. E regretabil ce au făcut cei de la PDL-PNL. Le mulțumesc însă celorlaltor parlamentari, și de la PSD, și de la alte formațiuni, care au semnat scrisoarea deschisă”, a mai spus viceliderul senatorilor PSD.

Întrebată de sugestia celor de la PDL-PNL de a face un amendament pe această temă, Federovici a precizat că nu e greu să faci amendamente, ci să obții sprijinul parlamentar și guvernamental necesar. „Putem să facem și 100 de amendamente. Asta nu e greu. Dar degeaba le faci dacă nu trec. Mai important e să obții sprijinul politic și guvernamental. Aici aveam nevoie de cei de la PDL-PNL. Mai ales că actualul guvern este legitimat de președintele Iohannis, care a candidat din partea acestei alianțe. Să facem amendamente, doar așa, de fațadă, dar fără șanse de a trece, n-are nici un sens. Ideea era să ne unim toți pentru a determina o decizie pozitivă la Guvern”, a subliniat senatorul Doina Federovici.

Scrisoarea deschisă adresată primului-ministru Dacian Cioloș pentru continuarea proiectului de reabilitare a drumului Botoșani-Târgu Frumos a fost semnată de următorii parlamentarii de Botoșani:

  • Senatorul PSD Doina Federovici
  • Deputatul PSD Andrei Dolineaschi
  • Deputatul PSD Tamara Ciofu
  • Deputatul PSD Mihai Baltă
  • Senatorul UNPR Șerban Mihăilescu
  • Deputatul UNPR Liliana Mincă

Parlamentarii care au refuzat semnarea scrisorii deschise sunt următorii:

  • Senatorul PDL-PNL Viorel Grigoraș
  • Senatorul PDL-PNL Corneliu Popescu
  • Deputatul PDL- PNL Costel Șoptică
  • Deputatul PDL-PNL Verginel Gireadă
  • Deputatul PDL-PNL Roxana Anușca
  • Deputatul PDL-PNL Cristian Roman

 

Sursa: comunicat PSD

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *