Casa lui Eminescu în miniatură, realizată de un meșter popular la Targul Handmade

casa lui Eminescu in miniaturaCasa poetului Mihai Eminescu de la Ipotești a fost construită în miniatură de un meșter popular prezent în aceste zile la Targul Handmade care se desfășoară pe pietonalul Unirii, în fața cinematografului Unirea.

Petru Savici din municipiul Botoșani, cunoscut meșter, care lucrează în lemn, s-a lăsat inspirat de o vedere cu casa poetului pe care a cumpărat-o într-una din zilele în care a fost în satul lui Eminescu.

like facebook„Am avut o vedere pe care am luat-o petrusavicicând am fost la Ipotești și m-am gândit s-o fac și eu  din lemn”, a spus Petru Savici.

Casa arata identic cu cea de la Ipotești, este construită din lemn și  placaj, iar pentru a avea un impact mai mare în rândul vizitatorilor, meșterul s-a gândit să-i aplice chiar și lumină în interior.

„Am folosit un bec de 5 watzi și un încărcător, ambele de la telefon,îl pui în priză și merge și nici nu consumă curent electric”, spune Savici.

Casa poate fi cumpărată cu prețul de 100 lei și poate constitui un cadou de sărbători foarte ingenios și interesant pentru o persoană îndrăgostită de cultură și Eminescu.

Târgul Handmade organizat de Asociația Buzzmedia s-a deschis, duminică, la Botoșani și mai poate fi vizitat, marți 1 decembrie. Ediția din acest an este dedicată zilei de 1 decembrie și sărbătorilor de iarnă.

One thought on “Casa lui Eminescu în miniatură, realizată de un meșter popular la Targul Handmade

  1. Un omagiu adus poetului nepereche o surpriză plăcută, dar cred cà mai sunt și altele. Succes mesterilor. La Mulți Ani Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *