S-au infectat cu virusul HIV după sex neprotejat

prezervativeTrei adulți s-au infectat cu virusul HIV SIDA după ce au întreținut relații sexuale neprotejate. Cazurile noi au fost înregistrate anul acesta la adulți cu vârste de peste 35 de ani. Potrivit unei situații prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, 183 de persoane seropozitive sunt în evidențe la nivelul județului Botoșani și primesc tratament.

like facebook”Căile de transmitere a virusului HIV sunt pe cale sexuală și prin sânge, prin sânge însemnând acordarea primului ajutor, însemnând orice manevre de piercing și tatuaj, însemnând manichiură-pedichiură, stomatologie. Prin relații sexuale neprotejate se poate transmite acest virus. Toate persoanele s-au infectat pe cale sexuală, prin sex neprotejat. De aceea este foarte importantă educația sexuală în școală, pentru ca elevii să afle cât mai mult de acest virus”, a declarat Angelica Straticiuc, purtătorul de cuvânt al DSP Botoșani.

Reprezentanții DSP spun că săptămânal merg în școli unde oferă informații elevilor despre bolile cu transmitere sexuală, despre HIV SIDA, hepatita B și C și despre celelalte infecții cu transmitere sexuală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *