Un botoşănean ajunge director general la o societate de asigurări din România

sorin tanasuca director astraUn botoşănean ajunge să deţină cel mai important post de la societate de asigurări din România. Momentul numirii sale este unul destul de dedicat în condiţiile în care societatea respectivă, Astra Asigurări, şi-a cerut falimentul. Este vorba despre Sorin Tănăsucă, ce a condus şi filiala Botoşani a asiguratorului.

Intr-un raport publicat in 6 noiembrie pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti se precizeaza ca au fost finalizate la Registrul Comertului modificarile referitoare la membrii Directoratului societatii Astra, conform hotararilor luate in 19 octombrie de Consiliul de Supraveghere al Astra Asigurari.

Astfel, au fost revocati – Iulius Alin Bucsa, din calitatea de Presedinte Directorat, Catalin Marius Chiriac, din calitatea de Vicepresedinte Directorat si Nicoleta Dinu, din calitatea de Membru Directorat.

Acestia au fost inlocuiti cu Sorinel Tanasuca, in calitate de Presedinte Directorat, precum si cu Moruzea Monica Diana si cu Olteanu Ion Liviu, in calitate de membri ai Directoratului.

Doua din hotararile luate in 19 octombrie de Consiliul de Supraveghere al Astra Asigurari au fost publicate miercuri in Monitorul Oficial.

In acestea se precizeaza ca la aceasta sedinta au fost prezenti fizic Dan Grigore Adamescu – Presedintele Consiliului de Supraveghere si Gheorghe Ovidiu Calinescu – membru al Consiliului de Supraveghere, in timp ce Bogdan Alexander Adamescu (n.a fiul lui Dan Adamescu), vice-presedintele Consiliului de Supraveghere a participat la sedinta prin teleconferinta.

In documentele publicate miercuri in Monitorul Oficial se precizeaza ca Sorin Tanasuca a fost numit ca presedinte al Directoratului societatii pentru un mandat de 4 ani.

Intr-o alta hotarare luata in aceeasi sedinta de la Astra si publicata miercuri in Monitorul Oficial se precizeaza ca sedinta s-a constituit printre altele si avand in vedere – ‘notificarea din data de 09.09.2015 privind incetarea mandatului de Presedinte Directorat a dlui Iulis Alin Bucsa’.

In document se mai spune ca Iulis Alin Bucsa si-a manifestat vointa de incetare a contractului de mandat ca presedinte al Directoratului:

„Urmare a manifestarii, de catre dl Iulius-Alin Bucsa – Presedinte Directorat, a vointei de incetare a contractului de mandat, precum si a limitarii la executarea numai a obligatiei leale a mandatarului stipulata in cuprinsul art. 2035 din Codul Civil, Consiliul de Supraveghere aproba cu unanimitate revocarea dlui Iulis Alin Bucsa din calitatea de Presedinte Directorat si incetarea mandatului incepand cu data prezentei decizii”.

Decizia ASF privind retragerea autorizatiei de functionare si solicitarea intrarii in procedura de faliment a Astra Asigurari a fost publicata in data de 31 august 2015 in Monitorul Oficial.

Incepand cu aceasta data, asiguratii care au de recuperat bani de la acest asigurator pot solicita deschiderea dosarului de dauna printr-o cerere adresata Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA). Trebuie stiut insa ca falimentul unui asigurator este hotarat de catre o instanta judecatoreasca si ca FGA va efectua platile catre creditorii de asigurari de la data ramanerii definitive a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment in limita plafonului legal (450.000 lei/creditor de asigurare).

O decizie in instanta intarie insa sa apara. Tribunalul Bucuresti a amanat din nou, in 23 noiembrie, pronuntarea unei sentinte in cazul cererii ASF de deschidere a falimentului la Astra Asigurari. Noul termen de judecata este acum 3 decembrie.

Sursa: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *