Aplicarea noului sistem de facturare a apei în condominii, amânată

contor-apaPreședintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a decis scoaterea de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a proiectului de hotărâre privind aprobarea Metodologia de defalcare și facturare a cantităților de apă în condominii. Șeful CJ a motivat că proiectul de hotărâre nu a primit aviz favorabil din partea comisiilor de buget-finanțe și juridic, însă acesta a afirmat, pe de altă parte, că măsura anunțată de societatea Nova Apaserv a iscat un val de nemulțumiri din partea cetățenilor.

Potrivit noului regulament, facturarea apei în condominii se va face pe apartament și nu pe număr de persoane din apartament, așa cum se procedează în momentul de față.

De asemenea,  locatarii care nu declară lunar indexul la apă vor fi taxați cu 7,5 mc pe apartament, pe lună, apă rece și cu 2,5 mc pe lună apă caldă, în cazul utilizatorilor racordați la sistemul centralizat de căldură, respectiv cu 10 mc pe lună, pe apartament, în cazul utilizatorilor debranșați de la sistemul centralizat de încălzire. Acei clienți care nu vor deschide ușa pentru verificarea apometrelor la șase luni de către Nova Apaserv vor fi taxați dublu.

like facebook

Acest regulament nu este al operatorului, este al serviciului și este obligatoriu pentru orice agent care operează sau nu în județul Botoșani. Orice alt operator care ar veni în județul Botoșani trebuie să respecte acest regulament. Noutatea este aceea că absolut toate calculele referitoare la acest mod de defalcare a cantităților în cadrul condominiului nu mai au ca bază de plecare numărul de persoane care locuiesc în condominiu, ci numărul de unități imobiliare din cadrul condominiului”, a spus Cristian Romanovschi, director adjunct al societății Nova Apaserv.

Proiectul va fi repus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean din luna decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *