Amenzi de 22.000 lei în urma unor acţiuni pe linia fondului cinegetic

vanator-1În urma acţiunilor executate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani, în cooperare cu A.J.V.P.S. Botoşani, şapte persoane au primit amenzi în valoare totală de 22.000 de lei, pentru încălcări ale prevederilor legii nr.407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

like facebookAcţiunile s-au desfăşurat în perioada 27 octombrie – 25 noiembrie, pe fonduri de vânătoare situate pe raza localităţilor Gorbăneşti, Vlăsineşti, Răchiţi şi Roma. Contravenienţii au fost depistaţi în aceste zone cu ogari sau metişi de ogari, fapta fiind sancţionată de lege cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei.

Începând cu data de 24 iulie, jandarmii au primit competenţă de a constata contravenţii şi de a aplica sancţiuni la această lege. Conform prevederilor legale, pisicile hoinare şi câinii sălbăticiţi sau hoinari găsiţi pe suprafeţele productive ale fondurilor cinegetice se capturează sau se împuşcă de către personalul de specialitate al gestionarului fondului cinegetic sau de vânători cu ocazia vânătorilor autorizate, fără restricţii şi fără obligarea la despăgubiri, iar fapta nu poate fi sancţionată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *