FOTO Proiectul ”Un viitor mai bun prin educație”, la final. 360 de copii care au abandonat școală, reintegrați în sistemul de învățământ

mihaela hunca proiectInspectoratul Școlar Județean a finalizat proiectul ”Un viitor mai bun prin educație”, proiect prin care 360 de persoane care au abandonat școala au fost reintegrate în sistemul de învățământ. La conferința de închidere a proiectului, care a avut loc miercuri, au participat prefectul județului Botoșani, Costică Macaleți, invitați din Republica Moldova, primari din județ, directori de școli, dar și elevi, beneficiari ai proiectului. Proiectul a avut drept scop prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii prin adoptarea unor strategii, planuri de acţiune, abordări informatice moderne (TIC) şi programe educaţionale integrate de furnizare a competenţelor şi abilităţilor de bază, într-un sistem educaţional incluziv, în contextul dezvoltării durabile a societăţii informaţionale bazată pe cunoaştere şi progres tehnologic.

like facebookProiectul <Un viitor mai bun prin educație> a avut scopul de a aduce la școală 360 de persoane care au abandonat școala, 460 de copii care se aflau în risc de abandon școlar au fost sprijiniți să vină la școală. Au fost formate cadre didactice, în total aproape 1500 de persoane au fost beneficiare ai acestui proiect. Proiectul a fost primit cu multă căldură în comunitățile în care s-a desfășurat, și mă refer la comunele care fac parte din Galul Valea Bașeului de Sus. Absolut toate aceste comune au beneficiat de programul <Școala altfel. Scoala de dupa scoala>, activități de formare cu cadrele didactice dar și cu părinții. Suntem triști pentru că suntem la finalul proiectului, beneficiarii mai vor să se desfășoare proiectul în continuare, dar, din păcate, proiectul se finalizează. Poate vom găsi resurse la nivelul comunităților, la nivel județean și național, astfel încât aceste lucruri să se mai poată întâmpla”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean.

Valoarea totală eligibilă a proiectului, conform contractului de finanțare este de 8.683.147,0, dintre care 7.380.75,4 reprezintă asistența financiară nerambursabilă, iar 1.302.472,14 contribuția solicitantului.  IȘJ a avut ca parteneri Asociația Grupul de Acțiune Locală ”VALEA BAȘEULUI DE SUS și Siveco România.

proiect copii un viitor mai bun

proiect copii un viitor mai bun 2

proiect copii un viitor mai bun 1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *