Campion național la înot, un puşti de 14 ani din Botoşani se pregătește de Mondialul la schi

Foto: Libertatea
Foto: Libertatea

Un puşti de doar 14 ani din Botoşani, diagnosticat cu Sindromul Down, este dovada că doar pentru că e diferit nu înseamnă că nu poate să facă performanţă.
Andrei Pălimariu s-a născut în Kefalonia, Grecia, în urmă cu 14 ani, iar la scurt timp, medicii i-au anunţat pe părinţii săi că băieţelul suferă de Sindromul Down, scrie ziarul Libertatea. Vestea nu i-a făcut pe cei doi să îl iubească mai puţin, ba dimpotrivă! Au decis să se întoarcă acasă, la Botoşani, pentru ca Andrei să crească înconjurat de rude şi să aibă parte de toată dragostea.

like facebookCa orice părinte, mi-am dorit un copil căruia să-i pot oferi toată atenţia mea şi Dumnezeu mi-a îndeplinit visul şi mi l-a dat pe Andrei, care este un copil special”, a declarat Dan Pălimariu. Părinţii l-au îndrumat de mic spre activităţile sportive, astfel că anul trecut, la doar 13 ani, Andrei a devenit campion naţional la înot, la 25 de metri spate, la Special Olympics, competiţie pentru persoanele cu dizabilităţi.

Mai mult, băiatul face performanţă şi la schi, fiind selectat în echipa României pentru Campionatul Mondial pentru persoane cu dizabilităţi, din 2018. În plus, Andrei merge şi la şcoală, iar în puţinul timp liber rămas joacă badminton, sculptează, pictează sau ia lecţii de la actorii de la teatrul de păpuşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *