Reprezentantul Spitalului Județean, despre sala de operații inundată: Este vina celor care au realizat proiectul

bloc operator zona cu risc Spitalul Judetean BotosaniConducerea Spitalului Județean va trage la răspundere pe cei care au realizat lucrările de reabilitare a unității, după incidentul care a avut loc marți într-o sală de operație, când s-a spart o țeavă în timpul unei intervenții chirurgicale.  Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, a declarat că managerul spitalului, Corneliu Mihai, a solicitat o întâlnire pe această temă cu proiectantul și șeful de lucrări. El spune că astfel de probleme au fost și în 2012 și, deși s-a atras atenția constructorului,  problema nu a fost rezolvată.

like facebookS-a produs un incident nedorit în cadrul spitalului. S-a spart o pompă de apă care asigura recircularea apei în instalațiile de climă, producându-se inundarea unei săli de operație. Conducerea spitalului a solicitat de urgență întâlnire cu proiectantul și șeful de lucrări, care au asigurat lucrările la spital. În cazul în care nu se remediază situația, cel mai probabil vor fi luate și alte măsuri. Data trecută au fost probleme în aceeași sală de operații. Atunci au venit constructorii, au remediat situația, dar se pare că nu au lucrat cum trebuie.  Spitalul este în garanție și au obligația să repare defectele de construcție”, a spus Bercea,

Sala de operație a fost închisă pentru renovare iar operațiile de pe Secția ortopedie vor fi relocate într-o altă sală de operație din cadrul Blocului operator. Pentru că exista risc de infecție la pacienta de 71 de ani, care se afla pe masa de operație, cadrele medicale au decis administrarea de urgență a unui tratament antibiotic cu spectru larg.

Sala respectivă va rămâne nefuncțională până la remedierea problemelor. Este vina celor care au realizat proiectul ”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *