Mai puțini bani de liceu pentru elevii din județul Botoșani

bani numaratiReprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunțat, marți, că numărul beneficiarilor programului ”Bani de liceu” va fi mai mic în acest an școlar decât anul trecut. Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, a declarat că la nivelul judeţului Botoşani au fost declarate eligibile 2734 dosare, față de 3721 câte au fost eligibile anul trecut.

like facebookNumărul burselor a scăzut. Acestă scădere este datorată și creșterii venitului familiilor. Există mulți copii care nu se mai încadrează în acele condiții, venit de maxim 150 lei pe membru de familie”, a spus Mihaela Huncă.

Lista cu elevii beneficiari va fi publicată de Ministerul Educației pe 28 octombrie. În perioada 28 octombrie -2 noiembrie se depun contestațiile, iar între 2 și 6 noiembrie are loc soluționarea acestora. Cuantumul bursei ”Bani de liceu” se menține la 180 lei.

În ceea ce privește bursele profesionale, anul acesta vor fi acordate 2074 burse față de 1535 câte au fost anul școlar trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *