Primar în conflict de interese, scos basma curată de judecători

primar Cristinesti Stredie (1)Un primar acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese a fost achitat, luni, de magistraţii Judecătoriei Dorohoi. Este vorba de primarul comunei Cristineşti, Marinel Stredie, faţă de care procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au dispus, în luna iunie 2014, trimiterea în judecată pentru conflicte de interese, în urma unei sesizări făcute de inspectorii de integritate.

like facebookÎn calitate de primar al comunei Cristineşti, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, Stredie a încheiat, în 2009, 2011 şi 2012,contracte de prestări servicii cu societatea comercială Agromec Dragalina SA, firmă care aparţine soţiei acestuia, Daniela Stredie.

Procurorii consideră că prin aceste contracte s-a realizat un folos material indirect pentru Manuel Stredie, cât şi pentru soţia sa, estimat 35.679, 4 de lei.  Contractele făceau referire a deszăpezirea drumurilor comunale.

Judecătorii din Dorohoi au decis, luni, să îl achite, pe motiv că astfel de fapte nu există. Decizia nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *