Un procuror acuzat de corupţie vrea să devină avocat

Vasile Şelaru
Vasile Şelaru

Un procuror ce este anchetat pentru fapte de corupţie vrea să se facă avocat după ce a fost suspendat din magistratură de Consiliul Superior al Magistraturii. Vasile Şelaru s-a pensionat după ce a fost acuzat de trafic de influenţă şi a depus o cerere de înscriere în Baroul Botoşani.

like facebookFostul procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani  şi ulterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii iulie 2014 după ce i-a promis unei persoane

Potrivit anchetatorilor, la sfârşitul anului 2013, Vasile Șelaru, care lucra la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, i-a promis lui Ionel Lăcătuşu că va efectua demersuri pe lângă magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi, în sensul soluţionării favorabile a apelului formulat de acesta din urmă.

„În acest context, inculpatul Șelaru Vasile a solicitat și primit de la inculpatul Lăcătușu Ionel, cu titlu de împrumut, suma de 13.000 lei, fără a se stabili un termen clar de restituire a banilor. După aproximativ 2-3 săptămâni, Vasile Șelaru a restituit suma de 5.000 lei, iar diferența de 8.000 lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor în vederea obținerii unei soluții favorabile pentru inculpatul Ionel Lăcătușu”, susțin procurorii

Ulterior, pe data de 27 mai 2104, procurorul, lăsând impresia că are influență asupra unui ofițer de poliție din cadrul IPJ Vaslui, care avea spre soluționare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat de la o persoană suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofițerul respectiv să rezolve favorabil acea cerere, conform anchetatorilor.

One thought on “Un procuror acuzat de corupţie vrea să devină avocat

  1. In Romania se poate orice.
    Tot ce iti trebuie este sa ai un CV in care este specificat istoricul persoanei:fapte de coruptie,mita,faradelegi….etc.Altfel nu poti ajunge un om influent.
    Cu asa oameni,Romania „prospera”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *