Liceenii botoșăneni pot studia, din anul școlar viitor, în America. Vezi în ce condiții!

statele-unite-ale-americii-5505Ministerul Educației a încheiat un protocol de colaborare cu Consiliile Americane pentru Educație Internațională, privind derularea în România a programului FLEX (Future Leaders Exchange Program). Programul își propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2016-2017. Participarea la acest program este gratuită.

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au cetățenie română, sunt născuți între 1 ianuarie 1999 și 15 iulie 2001, sunt actualmente în clasele a IX-a, X-a sau a XII-a, studiază engleza în liceu și îndeplinesc criteriile pentru a obține viza SUA și nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

like facebookLiceenii cu dizabilități sunt încurajați să candideze la FLEX, infrastructura de recrutare și derulare a programului permițând evaluarea și plasarea acestora în condiții care răspund nevoilor specifice. Elevii interesați pot să-și depună candidatura online, până pe 16 octombrie, la https://ais.americancouncils.org/flex.

Sper că din județul Botoșani se vor înscrie cât mai mulți liceeni. Ei trebuie să cunoască limba engleză. Noi am informat în primul rând profesorii de limba engleză și elevii”, a spus Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *