45 de pompieri botoșăneni, în misiuni pentru stingerea unor incendii

pompier incendiu casa in flacari manoleasaPompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a șase incendii la Bădiuţi (Ştefăneşti), Manoleasa, Brăteni (Dobârceni), Cristineşti, Şoldăneşti (Blândeşti) şi Sarafineşti (Corni).

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc sunt: coş de fum necurăţat de funingine,  jar căzut din sobă şi foc deschis în spaţii deschise.

like facebookPentru stingerea celor şase incendii au intervenit 45 de pompieri militari şi voluntari.

La Brăteni (Dobârceni), flăcările nu au provocat pagube materiale (au ars 10 tone de gunoi şi vegetaţia uscată de pe 14 ha). Celelalte cinci incendii s-au produs în locuinţe, valoarea bunurilor distruse fiind estimată la cca. 20.000 de lei.

Pompierii au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 300.000 lei.

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate pentru următoarea perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă în propriile locuinţe, dar şi la locul de muncă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti, dar şi de bunuri materiale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *