Cod galben! Meteorologii anunță ninsori și în județul Botoșani

cod galben ninsoriAdministrația Națională de Meteorologie a emis, duminică dimineață, o avertizare de tip Cod galben valabilă și pentru județul Botoșani. Potrivit acesteia, în intervalul 11 octombrie, ora 10.00- 12 octombrie, ora 18.00, se vor înregistra ploi însemnate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului, polei, răcire accentuată.

În intervalul menţionat, va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25…30 l/mp, iar în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Moldovei şi Dobrogea izolat 50 l/mp. În Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă, dar temporar vor fi şi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

like facebookPrecipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în zonele montane înalte din restul ţării, dar şi în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei.
Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, mai ales în regiunile sudice, iar în sudul Banatului, estul Munteniei şi Dobrogea, precum şi la munte, vor fi rafale de peste 70 km/h.
Procesul de răcire se va accentua, vremea devenind deosebit de rece în toate regiunile, dar cu precădere în cele extracarpatice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *