O nouă plângere penală împotriva Inspectoratului Școlar Județean

Inspectoratul Scolar Botosani isjUn profesor botoșănean a făcut plângere penală împotriva Inspectoratului Școlar Județean, după ce, spune el, i-a fost îngrădit dreptul de a participa la un concurs. Corneliu Furtună a depus, luni, plângerea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, el fiind nemulțumit că la concursul de inspectori școlari, care a avut loc în luna mai, posturile de fizică-chimie, respectiv istorie-geografie au fost comasate pentru a nu permite decât anumitor profesori cu dublă specializare înscrierea la concurs.

like facebookJudețul Botoșani este singurul din țară unde pentru disciplinele fizică și chimie și geografie și istorie, în loc să se lase la concurs jumătăți de normă așa cum au procedat toate celelalte județe și cum este și firesc. Botoșaniul a unit cele două posturi, deși nu au nimic comun, pentru un motiv simplu: pentru a bloca intrarea în concurs a lui Furtună și Botezatu (nr. Daniel Botezatu, fost inspector). În felul acesta se îndeplinesc și elementele prevăzute de legea ANI, Legea discriminării. A fost obturat accesul la concurs a cel puțin 150 de profesori care au simplă specializare. Câtă vreme la concurs s-a introdus doar la Botoșani obligativitatea dublei specializări, automat au fost eliminați din concurs, pentru că dublă specializare nu au decât câțiva profesori”, a spus Furtună.

Profesorul botoșănean a mai depus o plângere penală împotriva Inspectoratului Școlar Județean în urma concursului pentru funcția de inspector general. În acest caz, Parchetul a confirmat începerea urmăririi penale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *